Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szórakozás

Hogyan rendezz házibulit

2010.06.09

Ami  elengedhetetlen egy bulihoz:

Az elsőtleges dolog az,hogy döntsd el,kiket hívsz meg.Vagy meghívóban,vagy pedig mobilon értesíts a meghívottat,és személyesen.A bulitól függően készítsd elő a  házat/szobát,és mindenképpen legyen valami rágcsálni való.Ja és mindenképp hétvégén rendezd.

1.Dance party

Előkészítés:Ehhez a partyhoz mindenképpen kell egy nagy helység,mert itt táncolni kell.A nasit egy asztalra tedd,és a parkett széléhez helyezd el. (A képen)Fontos,hogy ne a szoba közepére rakd az asztalt,mert egy véltlen lökdösődés során valaki nekizuhan,és az felborul.Az asztalhoz ne tegyél széket,ne üljön le senki.Ha viszont valahová mégis akarsz,akkor a parkett sarkába. A zenét(hangszórókat,hangfalakat)ne tedd az asztal mellé,mert valami ráborulhat.Szervezhetsz vicces programokat,vagy csak a tánc.

Leírás:Ezt a bulit csak a tánc,csak a zene jellemzi.Néha egy kis evés ivás.

 Programok lehetnek:Karaoke verseny,táncverseny,vagy csak a buli.Kép

Mit vegyél fel?

Cipő:A kényelmes cipő a jó választás,hiszen fő a tánc és a mozgás.Lehetőleg no harisnya,hiszen bárki  megmondhatja:rossz érzés ha beleizzad  az ember.

Felső:A felsőd lehet bármilyen szinű,csak legyen rövidujjú.Hosszúujjút is húzhatsz,de ne olyan feszülős fajtát,mert az nem túl jó a tánchoz.

Alsó:Ide bármi jó.kivéve a feszes szűk naci.Húzhatsz csőnacit,rövid nacit,farmert szokyát,halásznacit,forrónaci,bármit.

Ékszerek:A kiegészítők közül,a legjobb választás a karkötő,és a nem lógós fülbevaló.A nyaklánc tánc közben orrba vágna,a lógós fülbevaló meg idétlenül festene tánc közben.

Smink:A sminked lehetőleg kevés legyen.Pl.:Egy kis szemhéjpdúder(ha szemüveges vagy,szemcerka),és egy csillógós ajakrúzs..Azért a szájfény nem túl jó választás,mert iváskor olyan lez a poharad,de ha mindenképpen rakni akarsz magadra,akkor vízállót.Ne túl sokat,de egy kis arrcpírt tgyél magadra.

Haj:Mindenképpen kontyozd fel,vagy coffozd be,vagy hajpántal vezesd hátra,csak ne lógjon a szemedbe,és ne legyen kiengedve.Tipp:kalapot,vagy sapit is húzhatsz.

2.Pizsibuli

Ismert nevén ottalvós buli.Ide csak csajok jöhetnek.

Előkészítés:Mindenképpen kell egy helység,de ez a meghívottak számától függ.Ha  kb.10 embert hívsz meglég a szobád,de a ennél többet,akor már egy sokkal nagyobb helység/szoba kell.A matracok,amiken abaránőid alszanak majd,elengedhetetlen kellékek,ezt bárki megmondhatja.A magazinok,sminkek szintén a buli részei,mivel ez nem olyan dance partis.

Leírás:Ez egy csajos buli,szóval no fiúk.Itt pizsiben kell lenni,mivel a buli este van.

Programok lehhetnek:magazin olvasgatás,egymás kisminkelése,duma a fikról,film,DVD nézés stb.

 Mit vegyél fel?

Természetesen a pizsidet

 

Nyári munka

 

1.Újságkihordás

Kora reggel felkelsz,elmész a kihordani való újságokért,és az utcákat járva bedobod a címzettnek szánt küldeményt.Röviden ennyi lenne.

Kell hozzá:Akaraterő,és jó memória,hogy melyik címre vidd az újságot.

2.Fagylaltkanalazás

Nyilván te is láttál már egy biciklit,amihez a kisgyerekek szaladgálnak,és fagyi tölcsérekkel jönnek vissza.Vagy te is ilyen biciklivel járod a várost,vagy a cukrászdában kanalazhatod,érdeklődhetsz közeli cukrászdákban,vagy interneten.

Kell hozzá:kitartás,és jó kondi,mert nem megy magától a fagylaltos kocsi

3. Bébiszitter

Ez max. csak néhány napos munka.A gyerekekre vigyázás nagy felelősséggel jár,és ha jó munkát végzel,akkor jobb fizetésre számíthatsz.Persze csak akkor vállald el,ha konyítasz valamit a főzéshez,és értesz a gyerekek nyelvén.

Kell hozzá:felelősségérzet,főzőtudás,jó modor,törődés

4.Segítség

A szüleidnek való segítségnyújtásról van szó.Ha mégsem találtál nyári munkát,akkor a szüleidnek is segíthetsz,pl.Ajánld fel,hogy kitakarítod és lemosod a kocsit,ha adnak érte 2000 forintot,vagy kitakarítod a házat

Mint egy igazi melós

Ha a nagyidék falun laknak,és van farmjuk,akár oda is mehetsz,és segíthetsz tehenet fejni,kivenni a tyúkok alól a tojást...stb.És ne rinyálj,ha ki kell trágyáznod valamit.Akarsz pénzt keresni?

Kell hozzá:hihetetlenül nagy akaraterő,kitartás

Kutyasétáltatás!

Ha a szomszédodnak van kutyája,és kevés az ideje,ajánld fel,hogy szeretnél egy kis pénzt keresni,és naponta megsétáltatnád a kutyáját,valamint meg is etetnéd,pl. 500 ft-ért

Kell hozzá:felelősségérzet

Ha jó a nyelvtudásod

Tegyél ki hirdetést,hogy szívesen adnál nyári nyelvórákat(angol/német)Azonban,ha jó tanár akarsz lenni,nyáron is néha magolnod kell,hogy felkészülten várd a diákot.

Kell hozzá:jó nyelvtudás,kitartás,akaraterő,önbizalom

 

Pincér

Először keresned kell egy éttermet,amely kisegítőket keres.,gyorsan le kell írnod a rendelést,ki kell vinned anélkül,hogy valakinek az ölébe borítanád.

Kell hozzá:jó memória,egyensúlyérzék,jó modor

 

Dióhéjban ennyi lenne.Ha nem találtál nyári melót,sebaj töltsd a nyarat úgy,ahogy te szeretnéd:strandolj,bulizz,éld az életet:)

 

1.Buszozz!

Röviden:Természetesen ez alap,ha igazi bulizós városinak érzed magad!

Haverokkal:Hát akkor neked eddig tartott ennek a cikknek az elolvasása,mert ha vannak haverok/barátok,akikkel közösen bebuszozhattok a közeli szórakozóhelyekre,akkor máris megvan a nyári programok listája.

Esetleges probléma:Túl messze van...Hát előfordul,hogy a haverokkal 100 km-re laktok a civilizációtól,és vagy a településen jártatok suliba,vagy koleszosok voltatok.Erre is van megoldás(2.)

Haverok nélkül:Hát igen,ez már bonyolultabb eset.A haverok a városba,te pedig a faluban.Ha nincsen annyira messze,akkor elbuszozhatsz hozzájuk...

Esetleges probléma:Ide is szintén a ,,Túl messze van..."-t írnám,hiszen lehet az a szitu,hogy a suliban koleszos voltál,most meg a faluban ragadtál...ha a megoldást keresed,olvass tovább

I'm:Én sajnos 15 km-re lakok a sulitól,jövőre meg 30,úgyhogy minden nap buszoztam,ezért nem jelent gondot,hogy valamelyik nap bebuszozgatok a barátnőimhez.

2.Felfedezőút

Röviden:Indulj el a haverokkal,vagy egyedül egy kicsit körbe nézni a településen.

Haverokkal:Ha szép helyen laktok,induljatok el közösen egyet túrázni,nézzétek meg a helyi nevezetességeket,és így egész jól el lehet ütni az időt.

Esetleges probléma:Eltévedtünk!Hogy ezt elkerüljétek,mindig legyen kéznél a település térképe.

Egyedül:Semmi estre nem javaslom,hogy elmenj a közeli erdőbe..stb.Hanem itt egy egyszerű program:pattanj bicajra,és bicajozd be a környéket.Egy napos program ugyan,de tetszeni fog.

3.Sportolj!

Röviden:Az iménti biciklizés is beletartozik,de bármilyen más megerőltető sport.

Haverokkal:Alakítsatok egy helyi kosár vagy foci csapatot,és járjatok le a helyi pályára.Együtt szuper nyári program,és a legtöbb osztálytársaddal ellentétben,te fitten és karcsún fogsz szeptemberen a sulipadba ülni.Együtt a sport sokkal szórakoztatóbb.

Esetleges probléma:Kevesen vagytok.Na igen,így mégis hogy lesztek csapat?Hát ezt nem muszáj csapatban űzni,akár te meg a barátnőd is lemehettek egy kicsit röplabdázni,kosarazgatni,vagy nézni a focimeccset,és keresgélni a helyes fiúkat.

Egyedül:Nem szükséges labdás sportot űzni:Beiratkozhatsz küzdősportra,vagy egyszerűen csak reggelente elmész kocogni.Szuper alakformáló.

 

Fotózz!

Röviden:szerezz be egy fényképezőt,és indulhat a buli!

Haverokkal:hát igen,ez is egy j program:biciklire pattantok,és irány a szép táj,este pedig felnyomhatjátok a netre,vagy pontozzátok egymásét.

Esetleges probléma:Hogyan működik?Hát ha a telefonoddal fotózol,ezzel nincsen probléma,de ha egy fényképezőgéppel,akkor azon sok-sok gomb van...mielőtt használnikezdenéd,olvasd el a használati utasítást.

Haverok nélkül:Hát így kicsit uncsi...de nm baj,pattanj biciklire,fotózgass,és rakd fel a eboldaladra.És ha már itt tartunk:

Blogolj!

Röviden:Ennek 5 fajtája van:Blog,Weblog,Weboldal,Foto blog,Vegyes blog

Az első,a blog leginkább rólad szól,vagyis egy internetes napló.Az ilyen bloggal nagy népszerűségre tehetsz szert a neten,de vigyázz,nem biztos,hogy te leszel II. Perez Hilton.

Példa:kita.blogzona.hu/

A második,a Weblog a Blog és  a Webodal átmenete,írhatsz cikkeket,adhatsz tanácsokat,de leírhatod a véleményedet,vagy a naplódat is.

Fotoblog:Ez szinte csak fotókból áll,ha művész alkat vagy,egy ilyen blogot muszáj vezetned.Fotózz,rajzolj írj,engedd szabadra a fantáziád,és ezt mind tedd el erre a fotoblogra.Leginkább képekből áll,kevés szöveggel,fotomániásoknak erősen ajánlott!

Weboldal:Ez egyfajta internetes újság,amit arra használhatsz,hogy mint egyfajta újságíró cikkeket írsz,tanácsokat adsz,elsőként értesülsz a legfrissebb pletyókról,vagy csak a kedvenc sztárodról,filmedről,helyedről,állatodról írsz egy bemutatkozó weboldalt.

Vegyesblog:Hát ö...röviden ezek mindegyike.

Haverokkal közösen is vezethetsz ilyen blogot,webolalt...stb.,de egyedül is jó móka!

I'm:Én imádok neketk cikkeket írni,és köszi a sok látogatót!Az enyém inkább Weblog,és nagyon bejön!

5 dolog amit meg kell tenned mielőtt 15 leszel!

2010.07.21

1.Kell egy igaz barát!

Nem gond,ha a legjobb barátnődet 15 éves korodra találod meg,csak mikorra 15 leszel,kell melléd egy jó barátnő,aki tanácsot ad a nehéz időszakaidban,mert lehetséges,hogy egyedül tiniként nem fogod bírni a megpróbáltatásokat:ezért kell akire támaszkodhatsz

2.Tedd el a gyerekkori játékaidat!

Lehet,hogy már csak porfogó.Már úgyis nagy vagy,biztosan nem fogsz velük játszani,különben ha átmész a barátnőidhez,lehet a szobájukban nincs már játék,de ha mégis van,biztosan lusta elpakolni.Különben ha ,,véletlenül" olyan veled egykorú megy hozzád,aki utál,ezt biztosan meg fogja említeni...

3.Rendezz házibulit

Lehet pizsiparti,vagy valami karaoke est a csajokkal,csak érezd azt,hogy te vagy a házigazda,rád hárul a felelősség,és ne feledd hogy amikor egyre nagyobb,és érettebb leszel minél több felelősség hárul rád,ettől fogva majd becsoportosulsz a felnőttek világába,mikor 18 leszel.

4.Flörtölj legalább egyszer!

A flörtölés kacérkodás egy fiúval.Mielőtt 15 leszel legalább egyszer meg kell tenned.Nem muszáj szerelemnek állnia a háttérben,de van egy titkos haszna,ha bejössz a fiúnak,szerelemre is végződhet.

5.Legyen határozott aláírásod

Mindegy hogy milyen,csak a sját egyéniségedet tükrözze.Olvashatatlan is lehet vagy cirádás dőlt akár 2 betűből álló is,de az az előnye,hogy lehet bankkártyád,ha van aláírásod.


 

 

 
 

 

Utolsó képArchívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 17165
Hónap: 79
Nap: 1